Autóklíma töltés

Autóklíma töltés

Nem szeret sorban állni, esetleg napirendje miatt nem tud szervizbe menni? Mobilgumis furgonunk a klíma szakszerű és biztonságos töltéséhez szükséges összes eszközzel fel van szerelve, és a nap bármely szakában házhoz megyünk.

  • Kényelmes: ha nem akar sorban állni, vagy nincs ideje szervizbe furikázni, házhoz megyünk.
  • Budapest területén ingyenes kiszállással.
  • Az Önnek legkedvezőbb időben: munkaidő előtt, vagy után, de még a késő esti órákban is hívhat minket.
  • Szakszerű, biztonságos klímatöltés: grammra pontosan a megfelelő mennyiségben és arányban töltjük fel a hűtőközeget
  • Flottáknak is: a céges autóflotta klímakarbantartását is ránk bízhatja.

Ha az autóklíma nem elég hűvös, vagy egyáltalán nem ad hideget, akkor eljött az ideje a feltöltésének. Azonban nehézkes lehet időt szakítani arra, hogy szervizbe látogassunk, de szerencsére az autós klímatöltés most már akár otthona előtt is megoldható mobil szerviz szolgáltatásainkkal.

 

A klímatöltést azonban nem csak nyári meleg túlélése miatt érdemes elintézni. A legtöbb klímaberendezés évente a hűtőközeg 10-20%-át veszíti el, úgyhogy még ha nem is tapasztal gondot, a hűtőközeg pótlás olyan művelet, amit időnként így is úgy is el kell végezni. Az alacsony hűtőközeg mennyiség miatt nem megfelelően működő légkondi rendszer pedig az autó üzemanyag költségét is megtudja növelni, a káros anyagok kibocsátásáról nem is beszélve. Tehát itt nem csak az utasok komfortérzetéről, hanem egészségéről is van szó, azon felül, hogy anyagilag is rosszabbul jön ki hosszútávon, ha elhanyagolja az autóklíma töltést.

 

Ha elfoglalt, vagy napirendje miatt nehéz időpontot foglalnia, esetleg csak simán szereti a kényelmes megoldásokat, válassza mobil klímatöltő szolgáltatásunkat. Mobilgumis furgonunkban megtalálható egy hordozható, teljesen automatikus gép, mely minden szükséges funkcióval fel van szerelve. Az eszköz rendelkezik a legtöbb gépjármű gyári adataival, így a klímatöltés jóformán bármely autóval biztonságosan és szakszerűen elvégezhető.

 

A klímatöltés folyamata legalább 1 órát vesz igénybe, de arra számítani kell, hogy ez az idő jelentősen meg tud növekedni, ha szivárgásvizsgálatot is kell végezni. Lépései a következők:

 

1. Az autóklíma rendszerének ellenőrzése, tisztítása

Tulajdonképpen azt vizsgáljuk meg először, hogy miért nem működik rendesen az autó klímaberendezése, szükség esetén pedig meg is javítjuk vagy kicseréljük a szükséges alkatrészeket, mint például a klímahűtőt, a fém- és gumicsöveket, az expanziós szelepet, a kompresszort, de akár a pollenszűrőt is. Ha cseppet sem hűt az autóklíma, akkor könnyen elképzelhető, hogy teljesen kifogyott a rendszer a hűtőgázból.

 

2. A hűtőközeg regenerálása

Ha pedig töltés előtt magát a hűtőkört kell lebontani, akkor először a furgonunk automata gépünkkel leszivattyúzzuk, hogy ártalmatlanítsuk és eltávolítsuk belőle a káros, szennyező anyagokat, hogy felépülhessen, „regenerálódhasson” ez az alkatrész.

 

3. Az autóklíma vákuumozás

Száraz nitrogénnel vákuum és nyomáspróbát végzünk a rendszerben. Ez azért szükséges, mert így tudjuk eltávolítani a klímában felhalmozódott nedvességet, továbbá a gáztömörséget is tudjuk vele ellenőrizni. Nagyobb rés esetén egyértelműen lehet hallani, ha valahol szivárgás keletkezett, de kisebb résnél sokszor csak nyomásellenőrzéssel lehet észrevenni, hogy gond van.

 

4. Autóklíma szivárgás ellenőrzés

Amennyiben az előbbi lépésben említett nyomáspróba nem sikerül, – tehát esik a nyomás az ellenőrzés során – akkor szivárgásvizsgálatot kell végezni az autón, mielőtt sor kerülhetne a klíma töltésre. Ilyen esetben muszáj több időt szánni az autó szervizre, ugyanis csak a jármű rendkívül részletes vizsgálatával lehet biztos abban, hogy megoldódott a szivárgás problémája. A legnehezebb észlelhető, lassú gázszivárgásokat jelzőfesték használatával tudjuk megállapítani, amit csak UV fény alatt lehet látni. Ezen kívül a tömítések megfelelő zárását is ellenőrizzük.

 

5. Maga az autóklíma töltés

Amennyiben nincs gázszivárgás és sikerült a nyomáspróba, akkor kerülhet sor az utolsó lépésre. Számítógépes rendszerrel működtetett automata gépünk grammra pontosan el tudja végezni a légkondi töltést, ugyanis a legtöbb jármű gyári adataival rendelkezik: így tudjuk pontosan megállapítani a szükséges olaj- és gázmennyiséget.

 

Mobil klíma szerelés szolgáltatásunk igénybevételéhez pedig nem kell szervizbe autókáznia sem. Hívjon minket bármikor, munkaidő előtt, vagy után, akár éjszaka is, szakembereink pedig elmennek és elvégzik az autóklíma töltést. Budapesten díjmentes kiszállással dolgozunk, de az ország egész területéről hívhatók vagyunk.

 

Ha pedig céges flottája számára szeretné elvégeztetni a klímatöltést, szintén bizalommal kereshet minket. A teljes járműpark légkondijának töltését elvégezzük egyszerre a telephelyén, bármely időpontban.