Autóklíma tisztítás

Autóklíma tisztítás

Nem szeret sorban állni, esetleg napirendje miatt nem tud szervizbe menni? Mobilgumis furgonunk a klíma szakszerű és teljes körű tisztításához szükséges összes eszközzel fel van szerelve, és a nap bármely szakában házhoz megyünk.

  • Kényelmes: ha nem akar sorban állni, vagy nincs ideje szervizbe furikázni, házhoz megyünk.
  • Budapest területén ingyenes kiszállással.
  • Az Önnek legkedvezőbb időben: munkaidő előtt, vagy után, de még a késő esti órákban is hívhat minket.
  • Teljekörű tisztítás: habos tisztítás a baktériummentes szűrőért, és ózonos tisztítás a friss levegőjű utastérért.
  • Flottáknak is: a céges autóflotta klímakarbantartását is ránk bízhatja.

Mobilgumis furgonunk a klíma szakszerű és teljes körű tisztításához szükséges összes eszközzel fel van szerelve, és a nap bármely szakában házhoz megyünk.

A klímaszezon előtt, és után is érdemes alaposan átnézetni, és kitisztíttatni az autó légkondicionálóját, ha szeretnénk, hogy sokáig és egészségesen biztosítson hűs levegőt utazásaink során. Persze nehézkes lehet időt szakítani rá, hogy elvigyük a megfelelő szervizbe az autónkat, de ettől függetlenül mindenképp szükséges. Ha szereti a kényelmes megoldásokat, vagy nincs ideje szakemberhez furikázni, válassza mobil klímatisztítás szolgáltatásunkat!

 

Az autóklíma tisztítása azonban nem csak a kényelmi szempontok miatt fontos. Bármilyen légkondicionáló rendszerről is legyen szó, az ilyen készülékek tisztítás hiányában sajnos remek „otthont” tudnak nyújtani a különböző gombák és baktériumok számára. Egyszerűen azért, mert amikor a hőcserélőn átáramló levegő lehűl, ennek következtében pedig lecsapódik a pára az elpárologtatón és a gépkocsi alá folyik az összegyűlt víz. Melegebb napokon egyébként ezért is lehet víztócsát látni egyes járművek alatt. Az elpárologtatón viszont ott marad a pára egy része, az így keletkezett nedves és sötét környezet pedig nagyban elősegíti a nem kívánatos élősködők szaporodását. Így aztán nem egy autóst ért már kellemetlen meglepetés, amikor a jó idő beköszöntével először bekapcsolta a légkondit és elképesztően erős, kellemetlen szag áramlott belőle.

 

A kellemetlen szagok pedig nem csak rövidtávon jelenthetnek gondot, ugyanis az autóklíma szerelése és karbantartása egészségügyi kérdés is. Az autó belsejébe kerülő élősködők akár allergén reakciókat, de még asztmát is kiválthatnak egyes utasokból. Tehát ha azt veszi észre, hogy az autó utasai gyakrabban fáznak meg, sokszor panaszkodnak fáradtságra, köhögnek vagy nehezebben lélegeznek, akkor az mind jele annak, hogy ideje elvégezni az autó klíma tisztítást. Arról nem is beszélve, hogy az autó vezetőjének még fontosabb, hogy ez minél hamarabb meglegyen, hogy ne sodorja veszélybe saját magát és utastársait. Egyértelmű tehát, hogy nem csak a kánikulás időszak túlélése miatt fontos, hogy egy megbízható mobilgumis szervizt keressen fel.

 

Mobilgumis furgonunkban minden szükséges berendezés megtalálható, amivel elvégezhető az autóklíma teljes körű fertőtlenítése és tisztítása. Hívjon minket, és az önnek megfelelő időpontban, akár munkaidő előtt, vagy után is házhoz megyünk és elvégezzük a szükséges karbantartást, vagy akár a klímatöltést is. Budapest területén ingyenes kiszállást biztosítunk, de az ország egész területéről kereshet bennünket.

 

A már kifejtett kellemetlenségek elkerülése érdekében érdemes évente egyszer elvégezni az autóklíma tisztítást, de egyes légkondi gyártók szerint ezt inkább félévente érdemes elintézni. A professzionális mobilgumis szervizünk két fő módszer együttes alkalmazásával tudja garantálni az autók légkondi rendszerének tartós fertőtlenítését: a habos, és az ózonos klímatisztítást. Mind a kettő a klíma egy bizonyos részének kitisztításához szükséges, tehát nem arról van szó, hogy az egyik módszer „jobb” lenne a másiknál. Egész egyszerűen mindkettő szükséges ahhoz, ha tényleg hatékony klíma fertőtlenítést szeretne.

 

A habbal történő tisztításnál az elpárologatóhoz jut a folyadékká alakuló hab, és tulajdonképpen lemossa róla a baktériumokat és egyéb mikroorganizmusokat, amelyek a kellemetlen szagokért felelnek. Fontos, hogy ez a módszer csak az elpárologtató tisztítására használható, nem szabad a műszerfalra fújni a habot, mert ez kárt okozhat az autóban! 

Az ózonos tisztítás pedig az egész utasteret képes megóvni az élősködők kárától. Több előnye is van ennek a módszernek, mivel vegyi anyagok használata nélkül képes eltávolítani a kórokozókat, mentes mindenféle allergén anyagtól, és ráadásul elképesztően gyors is: mindössze fél óra után már olyan lesz az autója, mintha először ülne bele. Azért is ilyen hatékony ez a módszer, mert a gáz halmazállapotának köszönhetően az ózon mindenhová el tud jutni.

 

Keressen minket bizalommal akkor is, ha céges járműparkjához keres klímatisztítást, kimegyünk telephelyére, és helyben elvégezzük az egész flotta légkondi tisztítását, és igény szerint a klíma töltését is!